پردازنده یRK3588 شرکت چینی راک چیپ مجهز به هشت هسته ی پردازشی و فرایند ساخت ۸ نانومتری، سه ماهه ی دوم ۲۰۲۱ به بازار عرضه خواهد شد.

مدتی است اخبار صنعت کامپیوتر شخصی معطوف کامپیوتر های مک مجهز به پردازنده ی M1 بوده است. پردازنده ی اختصاصی M1اپلبه منظور استفاده در کامپیوترهای مک طراحی شده و برخلاف پردازنده های اینتل وAMD، مبتنی بر معماری ARM64 است. قطعا اپل، کوالکام، سامسونگ و مدیاتک تنها سازندگان پردازند ه ی مبتنی بر آرم نیستند و بازیگران دیگری در این صنعت سعی دارند در رقابت با آن ها، تراشه ی ارزان و در عین حال قدرتمند تولید کنند و به نظر می رسد شرکت های چینی نیز علاقه ی بسیار زیادی به استفاده از پردازنده ی آرم در کامپیوتر های خود دارند. حال به تازگی شرکت چینی راک چیپ(Rockchip) از پردازنده ی RK3588 برای استفاده در طیف گسترده ای از محصولات و با شعار عملکرد بالا و مصرف بهینه رونمایی کرده است.

راک چیپ انتظار دارد تراشه ی یادشده عملکرد پردازشی انواع مختلفی از محصولات از جمله تبلت های پیشرفته، لپ تاپ، محصولات مبتنی بر واقعیت افزوده و واقعیت مجازی، تلویزیون و حتی سیستم های نظارتی NVR (ضبط کننده ی ویدئویی شبکه) را تأمین کند. این شرکت برای قدرت بخشیدن به RK3588 از هشت هسته پردازشی شامل چهار هسته ی قدرتمند Cortex-A76 برای پردازش های سنگین و چهار هسته ی کم مصرف Cortex-A55 برای پردازش های روزمره استفاده کرده است. یک پردازنده ی گرافیکی Mali Odin، یک شتاب دهنده ی NPU با قدرت شش TOPS و یک موتور پخش محتوا برای رمزگذاری ویدیوی 8K و ۳۰ فریم بر ثانیه، دیگر مشخصات سخت افزاری این پردازنده را تشکیل می دهند؛ RK3588 از یک کنترلر ۶۴ بیتی (۴ * ۱۶ بیتی) بهره می برد که تا ۳۲ گیگابایت رم از نوع LPDDR4X و LPDDR5 را پشتیبانی می کند.

تراشه آرم / ARM

عملکرد به تنهایی برای پشتیبانی از طیف گسترده ای از محصولات و برنامه های کامپیوتر کافی نیست و برای تأمین انرژی یک کامپیوتر رقابتی، پردازنده نیاز به پشتیبانی از درگاه ها و رابط هایسنتی کامپیوتر دارد؛ اما باید پشتیبانی از دستگاه های نوظهور AR و VR و گوشی هوشمند را نیز تضمین کند. از این رو شرکت چینی در پردازنده ی خود از رابط های دوگانه گیگابیت اترنت، درگاه SATA مبتنی بر PCI 2.0 و چهار درگاه PCI 3.0، میکروHDMI 2.1، دیسپلی پورت 1.4، eMMC 5.1، درگاه USB 2.0 و USB 3.1 یک درگاه MIPI DSI، یک درگاه SDIO و eDP استفاده کرده است؛ این شرکت برای کاهش هزینه ها، از هر دو حافظه ی SPI و UFS پشتیبانی می کند و انعطاف پذیری مناسبی برای ارتقا و استفاده از درگاه های مختلف برای کاربر فراهم می کند.

این پردازنده برای استفاده در هدست واقعیت افزوده و مجازی، گوشی هوشمند و تبلت ، از سخت افزار دوربین تا ۴۸ مگاپیکسل و پردازش گر تصویر (ISP) برای ارائه محتوای HDR و 3D NR پشتیبانی می کند. طبق اطلاعات منتشرشده، راک چیپ قصد دارد این پردازنده را با فناوری ساخت ۸ نانومتری سامسونگ به تولید انبوه برساند؛ البته این پردازنده برای کاهش هزینه ها از فرایند ساخت لیتوگرافی ماوراء بنفش (ULV) استفاده نمی کند و در وهله ی اول برای کاربردهای نسبتا مقرون به صرفه طراحی شده است. ادعا می شود این تراشه از سیستم عامل هایاندروید،لینوکسو کروم OS پشتیبانی می کند؛ اما تاکنون اشاره ای به پشتیبانی از سیستم عامل <<ویندوز آرم>> نشده است.

راک چیب ابتدا قصد داشت RK3588 را نیمه دوم سال ۲۰۲۰ راه اندازی کند؛ اما به دلایلی نامعلوم، تراشه ی مورد بحث در سه ماهه ی دوم یا سوم سال آینده ی میلادی به بازار عرضه خواهد شد.

اپل قابلیتی جدید برای بهبود عمر باتری مک بوک معرفی کرد

مینگ چی کو: پیش فروش آیفون ۱۲ و ۱۲ پرو در اولین هفته به ۷ تا ۹ میلیون واحد خواهد رسید

گوشی رول شدنی Oppo X 2021 در آینده‌ی نزدیک راهی بازار نخواهد شد

پردازنده مبتنی بر آرم RK3588 به‌زودی برای استفاده در لپ ‌تاپ ‌و گوشی‌ هوشمند عرضه می‌شود

ی ,پردازنده ,های ,استفاده ,پشتیبانی ,کند ,پردازنده ی ,مبتنی بر ,پشتیبانی از ,این پردازنده ,می کند

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها


وبلاگ کاربردی همتا آژانس طراحی و برندسازی کالر اِسپیس طرح لایه باز Sheryl's life فروشگاه تجهیزات توزین و تجهیزات آشپزخانه صنعتی آل اسکیل طراحی سایت / سئو سایت / تبلیغات گوگل dlirane مرجع نیازمندی های موبایل خرید قسطی گوشی متن های زیبا
دزدگ